Skip to content

Updated Dutch dictionary

October 4, 2011

We’ve been busy improving the Dutch dictionary used by Wordfeud. We’ve just now gone live with an updated dictionary that we hope resolves some of the issues experienced by our Dutch players.

Some words about the new dictionary from our Dutch language expert:

Nederlandse woordenlijst voor Wordfeud

De Nederlandse woordenlijst is gebaseerd op de woordenlijst 2.10 van OpenTaal. De lijst is verder aangevuld met een grote verzameling woorden die door de spellingcontrole 2.10 van dezelfde community worden goedgekeurd.

Daarna zijn de woorden aangevuld, gefilterd en opgeschoond, zo veel mogelijk volgens de regels van de Nederlandse Scrabble-bond.

Hoewel maximale inspanning is geleverd om goede kwaliteit te leveren, is er natuurlijk altijd de mogelijkheid dat er fouten of omissies zijn. Raadpleeg in twijfelgevallen www.taaltik.nl/Wordfeud.

Een aantal voorbeelden van woorden die gevormd kunnen worden:
geëerd wordt op het speelbord: geeerd
zee-egel wordt op het speelbord: zeeegel
taxi’s wordt op het speelbord: taxis

————————————————–

Dutch Wordfeud words list

The Dutch words list is based on the words list 2.10 from OpenTaal. This list has been expanded with en large amounts of words, accepted by the spellchecker of the same community.

From there, the list was expanded, filtered and cleaned, following the rules of the Dutch Scrabble Union.

Though maximum effort has been used to deliver quality, there is always the possibility of errors or omissions.

In case of doubt, please consult: www.taaltik.nl/Wordfeud

Some examples of words that can be used in the game:

geëerd can be put on the board as: geeerd
zee-egel can be put on the board as: zeeegel
taxi’s can be put on the board as: taxis

From → Uncategorized

248 Comments
 1. Jan Breman permalink

  HEINDE wordt niet geaccepteerd, terwijl het een veel gebruikt woord is: “Van heinde en verre”

 2. Riet Brugman permalink

  Uwe wordt niet geaccepteerd , het is een gewoon Nederlads woord “ dit is niet van mij, het is de uwe. Ook name wordt niet geaccepteerd, met name wordt veel gebruikt, gewoon Nederlands.

 3. Riet Brugman permalink

  De gekste woorden worden geaccepteerd terwijl woorden die deel uitmaken van een gezegde vaak niet geaccepteerd worden zoals gebreke ( in gebreke blijven)

 4. Mijn laatste frustratie: WF accepteerde ‘juniore’. Kon het nergens terugvinden, ook niet in de open source die WF hanteert voor toelaten van woorden. In hetzelfde spel: ‘mike’, jongensnaam ja, maar ook een Engelse afkorting voor ‘top’. En tsja ‘ede’ van onder ede verklaren, hij staat onder ede, ook nog steeds niet geaccepteerd.

 5. Frans Spies permalink

  Uwe, bijvoorbeeld de uwe als bezittelijk voornaamwoord waarom wordtdatniet geaccepteerd??????

 6. Twee opmerkingen/vragen….

  Waarom wordt het woord Empathie niet geaccepteerd?

  Waarom heb ik soms aftrek van bijvoorbeeld -26 punten met niet zo hoge speler en maar een punten verlies…. en maar -12 met een hele hoge speler?

  • Siets permalink

   Over de score: aantal verlies- en winstpunten wordt door Wordfeud bepaald aan de hand van de totaalstand van de bij elkaar gespeelde punten van beide spelers over alle spelletjes in een taal. Je hebt mensen die er wel goed in zijn, maar nauwelijks spelen en die totaalscore niks kan schelen. Rond de 12-1300 blijven zweven. Jij zit misschien op 1500 of 1600 of nog hoger. Maar ze winnen soms wel van je en dat kost jou dan relatief veel verliespunten.Het omgekeerde geldt ook. Win jij van iemand die al rond de 2500 punten bij elkaar heeft gespeeld, dan krijg jij relatief veel punten.

 7. Siets permalink

  PS: Het beste is het om tegen spelers te spelen van ongeveer gelijke sterkte, maar dat weet je dus soms pas als je ziet hoeveel een verliespartij je kost!

 8. Patty permalink

  Dag Siets,

  Dankjewel voor je antwoord. Ik ben helemaal niet zo hoog in de ranking op het moment (1300+). Ik speel veel met iemand die naar zeggen rond de 1200 zit. Ik verloor pas van hem en kreeg een aftrek van 26 punten……Toen ik won kreeg ik maar +4. Ik snap dit dus niet, ook nog niet helemaal met jou uitleg erbij.

  • Siets permalink

   Iedereen begint bij 1200 punten, dus lager kan niet. Volgens WF gaat je score sneller omhoog als je wint van een speler die een hogere ranking heeft dan jij en omlaag als je verliest van een zwakkere speler. Ik ben er een tijdje ook fanatieker mee bezig geweest tijdens de coronatijd ( mijn max was boven de 1850 punten, nu rond de 1600) en mijn ogen tolden ook wel eens bij megaveel verliespunten. Wie laag in de ranking staat kan veel spelen, maar niet goed zijn, of, en dat komt vaker voor volgens mij, heel weinig spelen, maar wel heel goed zijn. Dus zij bijten zich dan vast in dat ene spelletje. Bij winst scoren ze heel hoog (als jij een hogere ranking hebt), bij winst krijg je erg weinig punten. Ik heb er een goede bekende mee verloren, die gebeten was om dat ene spelletje met mij te winnen, maar geen empathie had voor mijn irritatie over dat ze geen energie wenste te besteden aan opkrikking van haar ranking zodat de winst- en verliesrekening wat meer in balans kwam. Ze vond mijn uitleg over hoe het werkt met die ranking ‘gedoe’ en is gestopt met spelen. Niet zozeer daardoor hoor, maar intussen kan het me niet meer zo boeien. Ik speel 6 spelletjes met mensen in verschillende talen (NLD, Engels, Frans, Spaans). Vijf bekenden en een onbekende met wie ik vanaf het begin (at random gevonden) dat ik WF installeerde speel. Wat een lang verhaal, maar wel leuk om het er even over te hebben gehad. Veel WF-plezier!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: